Express naar Brass in Concert

Laatste update om 15:50 op Saturday, 17 November

Dit weekend is de prestigieuze wedstrijd Brass in Concert. Deelnemer Carlton Main Frickley brengt een programma met Nederlandse inbreng. Speciaal voor het evenement vroeg de band de Leeuwarder Geert Jan Kroon om een nieuw werk te schrijven. De krachtmeting is morgen in The Sage in Gateshead.



Elk jaar brengen de beste bands een concertprogramma tijdens Brass in Concert. Dit jaar is het thema van Carlton Main: “Murder Mystery”. De band vroeg de componist om een specifiek werk te schrijven in het programma. “Ik heb de moordscene gekregen. Het idee was om de moord op een trein te laten plaatsvinden. Een beetje in de sfeer van de Oriënt Express. Dat is ook duidelijk hoorbaar in het werk. Het heeft een oriëntaals tintje en is gebaseerd op Mahler’s ‘In ruhig fliesender bewegung’ uit zijn tweede Symfonie,” licht de euphoniumblazer van Soli Brass Leeuwarden toe. Het werk kreeg de titel Express to Murder. Percussionist en componist Ben Hollings is ook tevreden over de samenwerking: “Ik ben erg blij met het stuk. De band is er weg van en het past perfect in ons programma.”

Zondag 18 november laten elf bands hun programma’s horen in de strijd om de titel. Bands zoals Cory Band, Brighouse & Rastrick, maar ook Manger Musiklag, brengen entertainment en blaasmuziek van de bovenste plank.