Brassband Willebroek organiseert op zaterdag 27 oktober 2018 haar jaarlijkse Solistenconcert

Laatste update om 20:43 op Thursday, 25 October

Brassband Willebroek organiseert op zaterdag 27 oktober 2018 haar jaarlijkse Solistenconcert. Het deed dit al enkele jaren in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg, maar dit jaar koos het bestuur ervoor om het evenement weer wat dichter bij huis te brengen in CC Ter Dilft, Bornem.

Elk jaar weet de wereldkampioen een topsolist aan te trekken, en dat is dit jaar niet anders. Besson Artist, David Childs, is niet meer weg te denken in de koperblaaswereld. Eerder dit jaar werd de virtuoos nog benoemd tot Professor of Euphonium aan The University of North Texas in Dallas. Op het programma staat onder andere de Europese première (non-UK) van Edward Gregson's Euphonium Concerto.

Het is een 3-delig werk van ongeveer 22 minuten en volledig symfonisch opgevat in structuur en omvang. De 3 delen - Dialogues, Song without Words en A Celtic Bacchanal - brengen het volledige bereik van de euphonium naar voren in zowel techniek als muzikaliteit en kleur.

Naast dit gastoptreden zal Brassband Willebroek haar keuzewerk voor het Belgisch Brassband Kampioenschap ten gehore brengen. Het werk wordt ingebed in een traditioneel programma met een openingswerk, een traag werk en een mars tot meer licht jazzy werk.

Kaarten zijn nog steeds beschikbaar via deze link.