West Friesland Muziek Festival podium voor 3 brassbands

Laatste update om 22:37 op Sunday, 4 November

Op 3 en 4 november vindt in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude de 43e editie van het West Friesland Muziek Festival plaats. Onder de 16 deelnemers bevinden zich 3 brassbands. 

New Brass and Rythm is het opleidingsorkest van brassband Kunst na Kracht De Goorn en staat net als de A band onder leiding van Pieter Koster. Op de zaterdagavond van het festival zullen ze hun optreden openen met de Opening Ceremony uit Olympus van Philip Harper, na de mars The Cavalier van Ernest Sutton spelen ze Convergents van Franco Cesarini als te beoordelen werk. Gevolgd door twee werkjes van Alan Fernie, Stål Himmel en George from the Jungle.

Bij Alkmaar Brass o.l.v. Alexander Zwaan staat op zondag Viking Age van Thierry Deleruyelle als te beoordelen werk op het programma. De winnaars van de West Friesland Muziek Bokaal in 2017 openen met de mars Thundercrest van Eric Osterling alvorens af te reizen naar Denemarken voor een Sunrise at Skanderborg Sø (Hendrik de Boer) en het programma wordt besloten met Pastime with Good Company (Henry VIII arr. Stephen Roberts)

Ook de Hoornse Brassband o.l.v. Gertjan Loot is op zondag van de partij. Op het programma Air Force One, muziek van Jerry Goldsmith in een arrangement van Rodney Newton, gevolgd door de 18th Variation on a Theme by Paganini in een arrangement van Alan Fernie. Voordat de band besluit met het te beoordelen werk Hinemoa van Gareth Wood wordt ook nog de Canzona Bravura van Paul Lovatt-Cooper gespeeld.  

Voormalig althoboïst van het NederlandsPhilharmonisch Orkest en vernieuwend dirigent in de HaFa wereld Ton van de Kieft zal de optredens bejureren. 

Buiten de 3 brassbands treden de volgende verenigingen op:
Aurora Koedijk
Blazersensemble Heerhugowaard
Excelsior Noord Scharwoude
Herleving Zwaag
Hoorns Harmonieorkest
Hou en Trou Heerhugowaard
Irene Grootebroek
Kadans Langdijk
Koninklijke Fanfare West-Frisia Twisk
Muziekvereniging Wieringerwaard
Ons Genoegen Wognum
Volharding Berkhout
Winkels Harmonie

De locatie is:
Theater “De Binding”
Bosgroet 12
1722 KC ZUID-SCHARWOUDE

Zaterdagavond 3 november aanvang: 19:00 tot ±22:30 uur
Zondagmiddag 4 november aanvang 13:00 uur tot ±20:15 uur
Entree: € 7,50 voor één dag en 12,50 voor twee dagen