EBBA kondigt steden aan voor de EBBC van 2020 tot 2023

Laatste update om 18:41 op Thursday, 13 September

Op zondag 9 september zijn tijdens een buitengewone algemene vergadering van de European Brass Band Association (EBBA) de European Brass Band Championships voor de komende jaren unaniem aan de volgende steden toegekend:

2020 Palanga, Litouwen
2021 Malmö, Zweden
2022 Innsbruck, Oostenrijk
2023 Stavanger, Noorwegen

De steden zijn geselecteerd op basis van de kwaliteit van de concertzalen en de infrastructuur, goede transportverbindingen en een sterk lokaal organisatieteam.

In 2020 zal de EBBC in een voormalig 'oostblok' land gehouden worden. Dit als weerspiegeling van de opmerkelijke ontwikkeling van de brassbandcultuur die in het afgelopen decennium in Litouwen heeft plaatsgevonden. In 2021 zal het magnifieke Malmö Live-concertgebouw in Zweden voor het eerst de gastheer zijn. Voortbouwend op het succesvolle evenement in Linz, Oostenrijk, in 2010, zal de prachtige stad Innsbruck de locatie zijn in 2022. Het volgende jaar zal de EBBC worden gehouden in het uitstekende nieuwe concertgebouw van Stavanger. Andere steden en landen hebben ook hun belangstelling bij EBBA kenbaar gemaakt voor het organiseren van het evenement in de toekomst.

Het contract met Palanga wordt begin volgende maand ondertekend in het kantoor van de Litouwse premier. De contracten met de andere steden volgen later.

Komend jaar is de Europese eerst nog te gast in de Stravinsky Hall in Montreux, Zwitserland.