Debuutalbum Kevin van Giel en Lode Violet

Laatste update om 16:48 op Wednesday, 5 September

Gelijknamig duet
De titel 'Rise' van het album is afkomstig van het gelijknamige duet en de nieuwste compositie van de getalenteerde Stijn Aertgeerts, Eb-Bassist bij Brassband Willebroek.
Lode en Kevin vormen al enkele jaren een sterk solistisch team en hebben met uitvoeringen van werken zoals 'Where Angels Fly' van Kevin Houben en 'Destination Moon' van Paul Raphael tijdens de voorbije Europese kampioenschappen al duidelijk hun visitekaartje afgegeven.

Solide begeleiding
Regerend wereldkampioen Brassband Willebroek zorgt onder leiding van Frans Violet voor een zeer solide en warme begeleiding. Lode liet voor deze opname enkele nieuwe werken componeren door Roger Derongé (BE), Christopher Bond (VK), Jonathan Bates (VK) en Daniel Hall (VK). Deze vier getalenteerde componisten verrijken het cornetrepertoire met meeslepende melodieën en frisse, nieuwe ideeën. Kevin liet het eerste deel van het euphoniumconcerto van Jukka Linkola arrangeren door huisarrangeur Nick Van Elsen - een primeur voor brassband. Daarna volgden nog composities van Jelle Van Giel (BE), Fröde Rydland (NO) en Claude T. Smith (VS).
De release van de CD is gepland op 25 november 2018, de dag van het Belgische Brassband Kampioenschap en is opgenomen door Mirasound.