Kyle Lawson vervangt Kathleen Gaspoz als Brighouse principal

Laatste update om 10:33 op Wednesday, 15 August

Een dag nadat het vertrek van Kathleen Gaspoz wereldkundig werd gemaakt, heeft Brighouse & Rastrick haar vervanger al binnen. De Nieuw-Zeelander Kyle Lawson neemt de positie van principal cornet per direct over.

Kyle weet waar hij aan begint, want ook in 2015 heeft hij de hotseat bij Brighouse voor zijn rekening genomen, om vervolgens een betrekking te aanvaarden bij de New Zealand Army Band. Na verschillende prijzen gewonnen te hebben tijdens solistenwedstrijden, studeert hij op dit moment opnieuw aan de Universiteit van Salford als uitwisselingsstudent. De kans is dus reëel dat B&R binnen niet al te lange tijd opnieuw op zoek moet naar een principal. Maar voor de aanstaande British Open en Nationals kan de band gebruik maken van de diensten van deze zeer interessante muzikant.

Kathleen Gaspoz heeft de afgelopen anderhalf jaar de cornetsectie van Brighouse & Rastrick met veel succes aangevoerd. Vlak na haar verrassende aanstelling werd de band nationaal kampioen in de Royal Albert Hall en kreeg Kathleen bovendien de prijs voor beste instrumentalist. Ze concentreert zich nu op haar doctoraal studie aan de Universiteit van Salford en het onlangs opgerichte Tetra Brassensemble.