Amsterdam Brass op Dutch Open voor het laatst met Pierre Volders

Laatste update om 13:32 op Tuesday, 5 June

Zeven Nederlandse kampioensdivisie bands strijden zaterdag 9 juni om de felbegeerde titel tijdens de Dutch Open Brass Band Championships. Het muzikale strijdtoneel is theater De Lawei in Drachten. 

Dit voorjaar hebben we al veel bands zien deelnemen aan wedstrijden. Amsterdam Brass heeft zich laten horen op een bondsconcours. We vroegen secretaris Michel Velthuizen naar de keuze voor deelname aan de Dutch Open Brass Band Championships. "We hebben gekeken naar de opties voor 2018 en de DOBC was het meest geschikt om een uitdagend groot werk te spelen. Tevens hebben we de ervaring dat een artistieke uitvoering en samenstelling van het programma hier altijd op veel waardering van de jury kan rekenen." 

Nog één keer onder leiding van Pierre Volders
Met welke verwachtingen gaat Amsterdam Brass naar Friesland? ​"Uiteraard gaan we voor het hoogst haalbare, maar we hopen vooral dat ons programma en onze uitvoering gewaardeerd worden. Natuurlijk is dit het laatste moment met onze maestro en het programma sluit daarom aan op wat Pierre na aan het hart ligt. ​Wegens een te drukke agenda verlaat hij ons na de DOBC​. De voorbereiding van het NBK bleek geen haalbare kaart."

"De samenstelling van de band is in de afgelopen maanden wel veranderd. Er zijn leden afgehaakt, maar ook meer nieuwe leden gekomen. Dat is positief en komt de stabiliteit ten goede. Er zijn nog wel wat posities beschikbaar, dus neem gerust contact op als je interesse hebt."

Opening Noord/Zuidlijn
"Na de DOBC zal een ensemble van ons orkest spelen bij de opening van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam en dan gaan we de vakantieperiode in. Na de zomer nemen we deel aan het NBK en direct aansluitend hierop zal de focus liggen op een vaste invulling van de dirigent.​"